DERMACEUTIC kislinske nege

Dermaceutic je strokovnjak na področju estetske dermatologije:
– 30 let izkušenj
– Dermaceutic priporoča več kot 40.000 zdravnikov iz več kot 70 držav
– obsežne klinične raziskave

KAKO DELUJE?
Z nanosom kemičnega pilinga povzročimo nadzorovano poškodbo kože in posledično luščenje vrhnjega sloja kože. Koži tako povrnemo gladkost, zdrav lesk, sijaj in mladosten videz. Koža lahko po posegu pordi, čuti se rahlo zbadanje in zategovanje kože. Po 2-3 dneh nastopi želeno luščenje, katero ni močno izraženo in ni pri vseh kožah enako, vse nepravilnosti so bolj izražene in potrebno jo je zaščititi pred soncem. Koža se po enem mesecu ponovno obnovi in takrat so vidni rezultati.
Pri zelo površinskih in površinskih pilingih (Mask peel, Milk peel) se priporoča 4-6 ponovitev postopka na 14 dni, ki se ponovi 2x letno. Rezultat je lepša tekstura kože, zožane pore, izboljšano delovanje kože, manj gubic.
Pri postopku odstranjevanja pigmentacij (Mela peel) priporočamo 2 postopka v razmaku 30 dni. Rezultat so vidno posvetljene pigmentacije in izboljšana struktura kože.

KDAJ NE IZVAJAMO DERMACEUTIC PILINGA?
– nosečnost in dojenje
– aktivni herpes
– jemanje Accutana- vitamin A v obdobju 6 mesecev
– nedavni kirurški posegi(rane)
– nedavno obsevanje/zdravljenje raka
– nezadostna zaščita pred soncem
– zgodovina hipertrofijskih in keloidnih brazgotin
– krioterapija/kriokirurgija en mesec predhodno
– stafilokokne okužbe kože
– sekundarne infekcije kože z ranami, kožnimi vnetji, srbečico, diabetičnimi razjedami,…
– preobčutljivost na glikolat/salicilat- alergija na aspirin
– skleroderma
– lupus.

MASK PEEL
Za mastno kožo, razširjene pore in povečano delovanje lojnic. Primerno za vse fototipe kože, ne zahteva odsotnosti na delu, minimalno luščenje, kot dodatek k antibiotičnemu zdravljenju aken. Aktivne sestavine Glikolna kislina, Salicilna kislina, Bentonine, Ph 2,5.

Slika prej in po 4 tretmajih+antibiotik.

Pred postopkom moramo pripraviti kožo s Foamer 15 peno, katera vsebuje 15% glikolno kislino, po postopku moramo uporabiti Hyal ceutic za intenzivno vlaženje in K ceutic za zaščito kože(SPF 50).

MILK PEEL
Za fine linije, pusto kožo in izgubo tona. Primeren za vse fototipe kože, ne zahteva odsotnosti na delu, minimalno luščenje kože, ojačevalec estetskih postopkov; mezoterapija, botoks, polnila.
Aktivne sestavine Glikolna kislina, Mlečna kislina, Salicilna kislina.

Slika po 3 tretmajih Milk peel.

Pred postopkom kožo pripravimo s Foamer 15 peno, po postopku moramo uporabljati KCeutic kremo katera kožo vlaži, pomiri in zaščiti s faktorjem 50SPF.

MELA PEEL FORTE
Intenzivni postopek posvetlitve vseh vrst pigmentnih madežev- melazme, povnetnih pigmentacij, sončnih pigmentacij ter vidno izboljšanje strukturo kože. Dokazano delovanje na vse vrste pigmentacij, minimalni družbeni izostanek, dolgotrajni rezultati, primeren za vse fototipe kože, možnost kombinacije z ostalimi estetskimi postopki.
Sestava Salicilna kislina (antiseptični in protivnetni učinek), Resorcinol (antibakterijski in belilni učinek), Mlečna kislina ( hidratacija in belilni učinek).
Priporočeno 1-2 postopka v razmaku 1 meseca.

Slika po 3 postopkih Mela peel.

Slika prikazuje Mela peel forte napreden postopek v kombinaciji z Milk peel.

Pred postopkom kožo za boljši učinek 10-14 dni čistimo z Foamer 15, 5 dni po postopku se uporablja Kceutic krema za zaščito kože, drugi dan po postopku pa je obvezna uporaba kreme Mela kreme za nočno nego ker dolgoročno nadzoruje proizvajanje pigmenta, poveča depigmentacijsko delovanje in podaljša delovanje postopka.